Tom Dumoulin

Geplaatst op maandag 14 september 2015 @ 02:48 , 234 keer bekeken

Dumoulin tijdens de Ronde van Frankrijk 2015

Tom Dumoulin (Maastricht, 11 november 1990) is een Nederlandse wegwielrenner die vooral bekendstaat als tijdritspecialist en klassementsrenner. Hij rijdt sinds 2012 bij de Duitse wielerploeg Team Sunweb.

Dumoulin is éénvoudig eindwinnaar van een Grote Ronde. Dumoulin won in 2017 als eerste Nederlander[5] de Ronde van Italië en was daarmee de derde Nederlander die een Grote Ronde won na Jan Janssen (winnaar van de Ronde van Spanje 1967 en de Ronde van Frankrijk 1968) en Joop Zoetemelk (winnaar van de Ronde van Spanje 1979 en de Ronde van Frankrijk 1980).

Dumoulin is tweevoudig wereldkampioen wielrennen. Dumoulin won zowel met Søren Kragh Andersen, Lennard Kämna, Wilco Kelderman, Michael Matthews en Sam Oomen namens de Duitse wielerploeg Team Sunwebgoud op de ploegentijdrit als goud op de individuele tijdrit tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen 2017 in Bergen, Noorwegen. Verder is hij bronzenmedaillewinnaar op de individuele tijdrit tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen 2014 in Ponferrada, Spanje.

Tevens is Dumoulin tweevoudig ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk, de Ronde van Spanje en de Ronde van Zwitserland. Verder is hij drievoudig ritwinnaar in de Ronde van Italië en zilverenmedaillewinnaar van de individuele tijdrit tijdens de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Bovendien droeg Dumoulin tweeëntwintig leiderstruien in de Grote Rondes; zestien roze truien in de Ronde van Italië en zes rode truien in de Ronde van Spanje.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: